



Intenzivní, sladká chuť anýzu podobná lékořici je unikátní, ale také není pro každého to pravé. Člověk ho buď miluje nebo nenávidí. V kuchyni se anýz používá podobně jako fenykl k zjemnění chleba, pečiva a koláčů. Pohled do dalekých krajin však dokazuje, že se dá anýz mnohostranně využít. Anýz orestovaný krátce v olivovém oleji dodá zcela zvláštní a ojedinělou chuť například indickému Dhalu (čočkový pokrm), rybě na kari nebo zelenině. Nejlépe se rozvine, pokud jej těsně před použitím rozdrtíte v hmoždíři.
Složení
Plod anýzu. Produkt kontrolovaného ekologického hospodářstvíSkladování
V suchu a chladu.
Legislativní zařazeníKořenící přípravek.
Zemědělská produkceEvropská unie
Správnosti a aktuálnosti informací o výrobcích na našich webových stránkách věnujeme nejvyšší péči. Předpisy pro výrobu potravin jsou však neustále aktualizovány, a tak může dojít ke změnám v uváděném složení potravin, obsahu živin či naopak alergenů, dietetických informacích apod. Vždy byste si měli přečíst etiketu na výrobku a nespoléhat se pouze na informace poskytnuté na internetových stránkách.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.