
Dárek zdarma
Ke každé objednávce nad 700Kč

Pravidelné slevové akce
Pravidelně spouštíme super akce

Garance férové ceny
Pravidelně snižujeme ceny

Doručení domů
Doručujeme na adresu od 99Kč
Popis
Bulgur si připravovali už starověcí Babyloňané, Chetité a Židé. Ječmenný bulgur se vyrábí ze zrn ječmene, které se nejdříve očistí a předvaří, potom usuší a nakonec naláme na menší kousky. Díky této úpravě má delší trvanlivost a je rychle uvařený.
Tipy na použití:
- Bulgurem můžete úspěšně nahradit nebo doplnit rýži – ať už jako přílohu, nebo v rizotech a paellách.
- V kombinaci s luštěninami, třeba čočkou nebo cizrnou vynikne jeho jemná oříšková chuť.
- Ochuceným bulgurem můžete plnit a zapékat zeleninu, třeba rajčata, papriky nebo cukety.
- Bulgur se dá použít i do moučníků a sladkých jídel – dobrý je bulgur na sladko, uvařený na kaši například s vanilkou a skořicí. Nebo vmíchejte uvařený a vychladlý bulgur do těsta na cookies.
Recepty:
- Bulgurová kaše
bulgur uvařte v rostlinném mléce, přidejte sušené ovoce, oříšky, semínka a dochuťte sirupem - Bulgurové rizoto
recept naleznete zde - Švestkovo-pomerančový bulgur
recept je popsán na straně 2 v Dobrotách zima 2013–14 - Zapečená rajčata s bulgurem a nivou
6 velkých rajčat
150 g bulguru
50 g tmavozelené čočky
100 g bio balkánu nebo veganského sýra Cheezly
1 žlutá paprika
1 červená cibule
1 lžička zeleninového bujonu Würzl
4 lžíce olivového oleje
čerstvé bylinky (hladkolistá petržel nebo koriandr)
- Rajčata omyjte, odkrojte spodek a opatrně vydlabejte. Vydlabanou dužinu můžete použít do zeleninového salátu nebo na přípravu polévky.
- Čočku a bulgur uvařte do měkka a ochuťte bujonem.
- Na oleji osmahněte na kostičky nakrájenou červenou cibuli, přidejte nakrájenou papriku a orestujte.
- Vmíchejte do bulguru společně s nakrájenou nivou, uvařenou čočkou a bylinkami.
- Směsí naplňte rajčata a v předehřáté troubě zapečte 10–15 minut při 180 °C.
Složení
JEČMEN*. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Alergeny
Lepek
Skladování
Při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 70 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 486 kJ / 337 kcal | |
---|---|
Tuky: | 1,6 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,4 g |
Sacharidy: | 64,9 g |
z toho cukry: | 0,67 g |
Bílkoviny: | 9,1 g |
Sůl: | 0,0 g |
CZ-BIO-001
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář