



Popis
Kokosový cukr sladí jemně, má texturu jemného písku a chutná po karamelu. Výborný na sladké pečení v troubě nebo do sladkých snídaní.
Vyrábí se z kokosové mízy, světlé sladké tekutiny, která po naříznutí vytéká z květu, a následně se několik hodin vaří, aby zhoustla a zkaramelizovala. V této fázi se cukr balí do lahviček a prodává (jde o hustý hnědý sirup), anebo se suší. Vznikají tak drobné hnědé krystalky podobné třtinovému cukru.
Kokosový cukr má moc příjemnou chuť po karamelu a je přibližně stejně sladký jako třtinový cukr. Protože jde o přírodní produkt, mohou se chuť i sladivost občas lišit podle sezony, místa růstu palem nebo délky varu.
Co s ním? Hodí se všude tam, kde byste použili hnědý třtinový cukr, pokrmům a nápojům dodá jemnou karamelovou chuť a vůni.
Složení
Kokosový cukr*. Může obsahovat stopy lepku, arašídů, sóji, skořápkových plodů a sezamu. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství
Skladování
Skladujte při teplotě do 20 °C a relativní vlhkosti do 60 %.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 598 kJ / 382 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,0 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,0 g |
Sacharidy: | 95,0 g |
z toho cukry: | 93,0 g |
Vláknina: | 2,0 g |
Bílkoviny: | 1,1 g |
Sůl: | 0,6 g |
CZ-BIO-001
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.