



Popis
Melasový třtinový cukr se vyrábí zahušťováním třtinové šťávy, ze které již byla odstraněna část cukru. Má jemné vlhké krystalky, tmavě hnědou barvu a typickou chuť a vůni třtinové melasy.
Hodí se do jablkových štrúdlů a koláčů, čokoládových těst a perníků. Je skvělý i do pikantních sladkokyselých marinád i marinád ze sójové omáčky, třeba se zázvorem a česnekem. Lžička melasového cukru zvýrazní chuť rajčatových omáček na těstoviny a pálivých směsí. Samozřejmě je výborný i do kafe, kterému dodá hlubší, mírně kouřovou chuť.
Pokud vám cukr ztvrdne, stačí ho nechat přes noc v míse přikrytý mokrou utěrkou.
Složení
Přírodní třtinový cukr. *produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Skladování
Skladujte v suchu s chladu.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 615 kJ / 380 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 94,0 g |
z toho cukry: | 94,0 g |
Bílkoviny: | 0,9 g |
Sůl: | 0,55 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.