



Popis
Přírodní třtinový cukr má příjemnou typickou chuť a vůni, která lehce připomíná karamel či med. Výborně nahrazuje rafinovaný bílý cukr v jakémkoli pokrmu. Hodí se do čaje, kávy, domácích limonád a koktejlů.
Nemusíte si jej šetřit jen pro sváteční vaření, lze s ním vařit na denní bázi a postupně s ním nahradit bílý cukr. Má zajímavější chuťový profil i vyšší výživnou hodnotu než bílý cukr, zejména díky obsažené melase, která třtinovému cukru dodává typickou barvu, chuť i vůni.
Mauricijský třtinový cukr je vyhlášený po celém světě, má rovnoměrné stejně zbarvené krystalky a typickou třtinovou vůni. Ostrov Mauricius je obdařen ideálními podmínkami pro pěstování cukrové třtiny, jeho vulkanický původ zajišťuje úrodnou půdu bohatou na minerální látky a klimatické podmínky jsou jako stvořeny pro cukrovou třtinu.
Srovnání třtinového cukru a bílého cukru
Výživová hodnota
Třtinový cukr obsahuje minerály jako je vápník, hořčík, železo a draslík, které se při výrobě bílého cukru odstraňují.
Nižší stupeň rafinace
Třtinový cukr je méně zpracovaný než bílý cukr, což znamená, že si zachovává přirozené melasové aroma a chuť. To se hodí při pečení nebo dochucování, protože kromě sladkosti získáváte i karamelové a ovocné tóny.
Nižší glykemický index
Třtinový cukr má mírně nižší glykemický index než bílý cukr, což znamená, že může způsobit pomalejší nárůst hladiny cukru v krvi. Nicméně rozdíl je často jen mírný a závisí na konkrétním typu třtinového cukru.
Chuť a aroma
Díky bohatší a komplexnější chuti a vůni se hodí do dezertů, omáček, marinád nebo nápojů, kde může podtrhnout chuťové tóny dalších ingrediencí.
Složení
Přírodní třtinový cukr.
Skladování
Skladujte v suchu.
Výživové údaje na 100 g
Energetická hodnota 1 683 kJ / 396 kcal | |
---|---|
Tuky: | 0,1 g |
z toho nasycené mastné kyseliny: | 0,1 g |
Sacharidy: | 99,0 g |
z toho cukry: | 99,0 g |
Vláknina: | 0,1 g |
Bílkoviny: | 0,1 g |
Sůl: | 0,05 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.